Nyhetsarkiv

Anna-Karin Stridsman ny styrelseledamot

– Arbetsmiljö, ledarskap och utbildning engagerar mig. Ledarskapet är ett jätteproblem inom landstingssjukvården.
Idag vill inga läkare bli chefer och det är allvarligt. Men jag förstår dem. Jag skulle själv aldrig kunna tänka mig att tacka ja till ett chefsskap i landstingets nuvarande organisation.

Som läkare och chef får du ansvaret, men inga befogenheter och inga mandat att fatta beslut. Det här måste man göra något åt, för jag tycker att det är läkare som ska leda sjukvården.

Anna-Karin Stridsman är ögonläkare i Piteå och har suttit som styrelseledamot i Norrbottens läkarförening sedan 2003 där hon var kassör under åren 2004-2007. Idag är hon studierektor för AT-läkarna i Piteå älvdals sjukvårdsområde.

Hon kommer nu att sitta i Sjukhusläkarföreningens styrelse till år 2010.
Övriga ledamöter i styrelsen är Marie Wedin som omvaldes som ordförande till 2010, Thomas Zilling, förste vice ordförande från Varberg, Karin Båtelson, andre vice ordförande från Göteborg, som omvaldes till 2010, Anders Dahlqvist, Gävle och Stockholm, Viktoria Hjalmar, Stockholm, Lars Nevander, Lund, Mikael Rolfs, Stockholm, som omvaldes till 2010 och Bengt von Zur-Mühlen, Uppsala, även han omvald till 2010.

Erik Jörtsö från Örebro avgick som styrelseledamot och avtackades under mötet av Marie Wedin för att ha utfört ett mycket förtjänstfullt arbete, samtidigt som hon hoppades att Erik Jörtsö skulle fullfölja sitt arbete i Läkarförbundets etikkommitté.
– Dina kloka åsikter kommer att behövas för här är läkarkåren delad, sade Marie Wedin innan hon tog upp en tradition som fallit i glömska och förärade Erik Jörtsö, som avgående styrelseledamot en medalj för sitt engagerade arbete.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-05

Fortbildning / arbetsmiljö / telemedicin / taligenkänning

Prenumerera