Nyhetsarkiv

Sjukvårdsministern sjukskriven på grund av utmattning

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström är sjukskriven på grund av utmattningssymtom. Under tiden är det Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som ansvarar för politikområdena sjukvård, folkhälsa och idrott.

”Jag tar en paus och sjukskrivs under en tid framöver”. Det meddelade sjukvårdsministern Gabriel Wikström bland annat via sin facebooksida under fredagen. Gabriel Wikström har tidigare berättat om sina erfarenheter av utmattning och under en tid tillbaka har han känt en stor och onormal trötthet, berättar han.

”Jag vet hur viktigt det är att inte bara köra på, därför har jag tagit varningssignalerna på allvar och tillsammans med sjukvården bestämt att det är dags att dra i handbromsen för att undvika att bli utbränd”, skriver han och tillägger att han hoppas kunna vara tillbaka i tjänst så snart som möjligt.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera