1100 patienter fick ersättning för vård i EU/EES-länder 2009

Av de 1528 personer som sökte ersättning enligt EG-rätten i efterhand fick 66 procent, eller 1004 personer, ja till ersättning.

30 procent fick avslag och 4 procent fick vården delvis betald.
356 patienter sökte förhandstillstånd för vård i EU/EES-land under 2009. Av dem fick endast 27 procent ja. 73 procent fick avslag av Försäkringskassan.

Den totala summan som Försäkringskassan betalade ut till svenska patienter för vård i EU/EESländer 2009 uppgick 15.953.322 kronor.