Nyhetsarkiv

100 operationer ställs in på Sahlgrenska

Brist på personal i kombination med hög belastning tvingar Sahlgrenska att boka om 100 planerade operationer.

– Vi försöker in i det längsta att undvika åtgärder som drabbar våra patienter. Men nu har vi tvingats till en tuff prioritering, säger områdeschefen Hans Lönroth i ett pressmeddelande och berättar att situationen på Sahlgrenskas operation- och intensivvårdsavdelning, An-Op-IVA, är så ansträngd att ledningen nu fattat beslut om att skjuta upp inbokade operationer. Detta för att kunna prioritera de svårast akut sjuka och patienter med cancersjukdomar. Inom kort kommer därför omkring 100 patienter att få besked om att deras planerade operation har ställts in.

– Alla patienter blir omhändertagna, men just nu får vi boka om dessa operationer till ett senare tillfälle. Vi förstår att det är ett jobbigt besked för de som berörs, säger Hans Lönroth.

För att komma tillrätta med situationen pågår ett intensivt arbete med att både återrekrytera och nyrekrytera såväl läkare som övrig vårdpersonal, berättar Hans Lönroth i pressmeddelandet. Detta för att förbättra arbetsmiljön som beskrivs som en viktig del i att förbättra situationen.

– Det pågår redan ett rekryteringsarbete, men detta ska intensifieras för att kunna höja kapaciteten inom intensivvården, säger han.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-02

Prenumerera