Nyhetsarkiv

100 miljoner extra till barn- och ungdomspsykiatrin

Regeringen har beslutat att satsa ytterligare 100 miljoner på barn och ungdomars psykiska hälsa. Landstingen ska använda medlen för barn- och ungdomspsykiatri, inklusive första linjens psykiatri i primärvården meddelade Socialdepartementet i ett pressmeddelande i dag.

För att möta den ökade psykiska ohälsan bland barn och ungdomar förstärker regeringen satsningen inom psykiatrin med 100 miljoner kronor. Sedan 2016 avsätter man omkring en miljard kronor per år för ändamålet.

– Att minska den psykiska ohälsan är en viktig prioritering för regeringen. Vi ser hur den psykiska ohälsan har ökat bland barn och unga, och att fler insatser behöver sättas in tidigt. Landsting får nu en förstärkning för att bättre kunna möta behoven, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström i pressmeddelandet från Socialdepartementet.

Pengarna tilldelas landstingen enligt fördelningsnyckel efter befolkningsmängd.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera