Nyhetsarkiv

”Strategiskt felbeslut att införa akutläkare”

Så säger Anders Lindmark, avgående verksamhetschef för verksamhetsområdet hematologi om satsningen på akutläkare vid Lunds Universitetssjukhus.

Det är en resurskrävande verksamhet och min bedömning är att det inte finns tillräckligt med kapacitet och resurser för att möta de stora utbildningsinsatser som krävs för ett breddinförande.

Han menar att en strukturerad plan för utvärdering av införandet är absolut nödvändig och är kritisk till att någon utvärdering hittills inte kommit till stånd.

– Slutligen är det ju också så att akutmottagningens patienter idag till stor del är primärvårdspatienter och geriatriska patienter. Jag har svårt att se att särskilda specialister i akutsjukvård skulle vara mer lämpade än andra att ta hand om dessa patienter, säger Anders Lindmark.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera