Nyhetsarkiv

”Stockholms läkarförening kräver tillsvidareanställningar”

Ett anställningsstopp kan få stora konsekvenser för utbildningsläkare och vissa specialister på universitetssjukhusen som har rullande visstidsförordnanden.

Stockholms läkarförening kräver nu att landstinget gör samma sak som skedde i Göteborg för ett par år sedan, d.v.s. ombildar dessa tidsbegränsade förordnanden till tillsvidareanställningar.

Anställningsformen har närmast historiska förklaringar och känns inte hemma i en modern arbetsmarknad anser Stockholms läkarförening, som menar att enskilda läkare vars förordnande råkar gå ut just nu riskerar att drabbas på ett mycket orättvist sätt.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera