Nyhetsarkiv

”Samarbetet med internmedicinen fungerar bra”

Vi består av tre vårdavdelningar och vi är som en liten landsortsklinik i det stora sjukhuset. Närheten och det täta samarbetet med akutmottagningen gör att handläggningen och omhändertagandet av akuta patienter fungerar väldigt smidigt.
En annan vinst är att patienterna inte längre behöver skickas runt för att bli bedömd av olika specialister.
Nu finns en bredare kompetens på akutmottagningen och akutläkare kan göra patienten färdig vilket innebär att vi slipper många av de internmedicinska remisserna, säger Bodil Berglund.
Den övriga internmedicinen är organiserad i superspecialiserade enheter. En nydebuterad patient med exempelvis typ-1 diabetes slussas direkt vidare från akuten till verksamhetsområdet diabetologi. Skulle det saknas vårdplatser där kan patienten läggas in på någon av akutklinikens internmedicinska vårdavdelningar.
– Då sköts patienten av oss tillsammans med en diabeteskonsult, på så sätt tycker jag att vi överlappar varandra. Sedan en tid tillbaka har vi också en vårdplatskoordinator och det är en fantastisk resurs.

Eva Nordin

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström

Prenumerera