”Regeringen måste skjuta till pengar så att verksamheten kommer igång”

Hon betonar att man varit oroliga på Läkarförbundet över att enheten för enskildas klagomål inte kommit igång med verksamheten under året.

– Det är väsentligt att den gör det och att regeringen skjuter till så mycket pengar så att det räcker, säger Marie Wedin.

Hon betonar att man vill undvika en utveckling där missnöjda patienter hänger ut personal på nätet eller där man väljer att polisanmäla istället för att vända sig till Socialstyrelsen med klagomål.

– För att förhindra en sådan utveckling är det viktigt att man kommer igång med verksamheten på ett bra sätt, konstaterar Marie Wedin.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04