”Jag har aldrig talat om läkare med mut-termer”

Det är journalisterna och rubriksättarna som formulerat sig så. De talar gärna om mutresor. Muta är något brottsligt för mig och det kan jag inte påstå att resorna är.

Så säger Ulf Jakobsson, jurist i Region Skåne, vars uttalanden i pressen retat upp ett stort antal läkare.
– Jag har talat om risken att hamna i beroendeställning till företagen och det har man ju redan eftersom man säger att man inte klarar sin vidareutbildning utan läkemedelsföretagen.

Ur Sjukhusläkaren 2021-03

TEMA: Sjukvårdens Framtid / Anders Anell om nationell styrning / Ordet är fritt – Louise Bringselius / TEMA: Sjukvården i Danmark / Sverige vs Danmark / Aktuell person: Björn Eriksson