Nyhet

”Ge oss ett citronpris”

Kenneth Challis skriver så här:
”Vi på kvinnokliniken (all personal) tilllhör en minoritet som inte har Medelpads centrala överenskommelse.

Vi har blivit förhindrade genom åren att ta ut heldagar eftersom klinikchefen hävdat att det varit förbjudet. Dessutom har avtalets text varit fördold.

Då vi för några månader sedan, efter påpressning , äntligen fick ut avtalstexten visade det sig att vi hade rätt till enstaka heldagsuttag.

Vi har nu försökt förhandla om vårt avtal till det centralt gällande inom förvaltningen. Förhandlingen skedde inom basenhetsrådet för en månad sedan … dessvärre gick de andra facken på klinkchefens linje då de övriga personalkategorierna inte hade någon vinst av att förhandla om avtalet…

När vi nu ser Sjukhusläkarens utmärkta redovisning av flexavtal i landet blir man förstås sur som en citron. Varför vi i konsekvens med det anhåller om citronpriset.

Vi ämnar begära omförhandling och då för ett flexavtal endast gällande läkarkollektivet inom KK.

Det är logiskt att vi har ett separat avtal och det kan givetvis gärna få se ut som vårt centrala eller ännu bättre, som Mellersta Skånes.

Som läkare med fullmatade förprogrammerade arbetsdagar kan det vara svårt att ta ut del av dag varför det logiskt borde gå att ackumulera en flexvecka på ett år t.ex.”

Med bästa hälsningar,
Kenneth Challis

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera