Nyhetsarkiv

”Det är inte industrin som dikterar utbildningsvillkoren”

Margareta Olsson Birgersson, som är kardiolog och medicinsk chef på Aventis Pharma menar att det är bra att rollerna nu tydliggörs.
– Alla har känt att det förekommit en gråzon där ingen exakt vetat vad som är rätt eller fel. Får vi tydligare gränser i framtiden är det bara bra.

Däremot tycker Margareta Olsson Birgersson att debatten hamnat snett när det gäller påståendena att det är industrin som dikterar villkoren för läkarnas fort- och vidareutbildning.
– Innehållen i de symposier som hålls styrs väldigt mycket av de läkare som deltar och föreläser. Industrins uppgift är oftast att skapa förutsättningarna så att symposierna kan bli av. Det är inte så att industrin kommer och presenterar utbildning och kunskap till läkarkåren där den själv inte haft någon influens.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera