Nyhetsarkiv

– Glöm det dåliga ryktet: Kompetensportföljen ett riktigt bra verktyg idag

Användaren skapar en egen profil som specialist, ST, AT eller medicine studerande och kan därefter lägga in uppgifter om exempelvis tidigare tjänster, kurser och forskningsmeriter. Kursintyg och betyg kan bifogas i elektroniskt format. Kompetensportföljen kan kopplas till en fortbildnings- eller utbildningsplan och användas till avstämningar vid utvecklingssamtal.

Informationen i den individuella kompetensportföljen kan även användas för att generera CV och meritförteckningar.

– Kompetensportföljen har ett oförtjänt dåligt rykte sedan de problem vi hade inledningsvis. De problemen är nu lösta och jag önskar att fler kunde upptäcka vilket bra verktyg det är, säger Linn Lindqvist på Läkarförbundet, som varit med och utvecklat verktyget.

I dag finansieras Kompetensportföljen av Läkarförbundet. För att motivera vidareutvecklingen av verktyget behöver det användas, och Linn Lindquist hoppas att fler nu ska upptäcka fördelarna.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera