Nyhet

– Glöm det dåliga ryktet: Kompetensportföljen ett riktigt bra verktyg idag

Användaren skapar en egen profil som specialist, ST, AT eller medicine studerande och kan därefter lägga in uppgifter om exempelvis tidigare tjänster, kurser och forskningsmeriter. Kursintyg och betyg kan bifogas i elektroniskt format. Kompetensportföljen kan kopplas till en fortbildnings- eller utbildningsplan och användas till avstämningar vid utvecklingssamtal.

Informationen i den individuella kompetensportföljen kan även användas för att generera CV och meritförteckningar.

– Kompetensportföljen har ett oförtjänt dåligt rykte sedan de problem vi hade inledningsvis. De problemen är nu lösta och jag önskar att fler kunde upptäcka vilket bra verktyg det är, säger Linn Lindqvist på Läkarförbundet, som varit med och utvecklat verktyget.

I dag finansieras Kompetensportföljen av Läkarförbundet. För att motivera vidareutvecklingen av verktyget behöver det användas, och Linn Lindquist hoppas att fler nu ska upptäcka fördelarna.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-02

Tema - Fortbildning/Årets Vissare: Metod är inte rättssäker/Läkare i Örebro kräver fler läkare i ledningen/Pristagaren har sin vision klar för sig/Porträttet: Annakarin Nyberg/Krönika: ”Hur hanterar vi att det finns hedersförtryckare inom vården?”/Forskare: Svårt hitta samband mellan hög beläggningsgrad och ökad dödsrisk

Prenumerera