Sjukvårdsministern Gabriel Wikström lämnar regeringen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

AV: Malin Gavelin | 27 juli, 2017 | MER: Politikerna och sjukvården | 1 kommentar

Samma dag som statsministern meddelade att två ministrar avgår efter it-skandalen valde även sjukvårdsministern Gabriel Wikström att lämna regeringen efter en längre tids sjukfrånvaro. På sitt Facebookkonto förklarar han varför.

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström.

Före detta folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström.

”Efter tre händelserika år som minister har jag idag valt att lämna regeringen. Jag gör det för att få ordentligt med tid att fullt ut återhämta mig men också för att jag vill prioritera att ägna mer tid med min växande familj”. Så inleds det facebookinlägg som Gabriel Wikström la ut under torsdagskvällen och där han beskriver sin sinnesstämning som ”förhoppningsfull”. Han beskriver också hur glad och stolt han är över att ha fått ingå i Stefan Löfvens regering och att känslorna därför är blandade denna dag.

”Jag kommer att sakna folkhälso- sjukvårds- och idrottspolitiken. Inte minst för de fantastiska människor som dagligen arbetar inom dessa områden och som jag har träffat och lärt känna. Jag kommer att sakna kollegorna i regeringen, medarbetarna i min stab, på departementet och många andra” fortsätter han sitt inlägg.

Förutom sitt regeringsuppdrag lämnar Gabriel Wikström även sitt uppdrag i Västmanlands socialdemokratiska partidistrikt. Politiken kommer han dock inte att lämna helt, berättar han.

Annika Strandhäll (S), tidigare socialförsäkringsminister, som tillfälligt tog över Gabriel Wikströms ansvarsområden när han sjukskrevs för utmattningssymptom i maj, får nu permanent ansvaret för hela socialdepartementet.

one kommentar

 • Gunnar Sandberg skriver:

  Till Gabriel!
  Klokt beslut av dig att lämna regeringen. Hjärnan behöver lång tid på sig att läka så att energilöshet och utmattningssymtom försvinner. Vi vill se dig tillbaka i politiken med rätt personliga och miljömässiga förutsättningar och den tiden kommer.
  Under tiden känns det bra att du är väl omhändertagen behandlingsmässigt.
  Ha det bra och lycka till!
  Gunnar Sandberg,
  pensionerad stressläkare, Göteborg

Lämna en kommentar

CAPTCHA