Krönikörer

Christine Takami Lageborn

Christine Takami Lageborn

Jag är underläkare före AT i Stockholm och doktorand vid Karolinska institutet. Jag har tidigare skrivit inlägg om min studietid vid KI:s läkarprogram.

Carina Hellström

Carina Hellström

Lång bakgrund som illustratör och serietecknare, utbildad på Konstfack. Började läsa medicin på KI vid 38, och valde att bli psykiater och psykoterapeut inom vuxenpsykiatrin. Går nu i pension men fortsätter vara yrkesverksam.

Nicholas Aujalay

Nicholas Aujalay

Specialist i akutsjukvård, specialistutbildad och verksam i USA ( Syracuse och Huntington, NY) samt i Sverige (Örebro, Eskilstuna, Sundsvall med flera). Instruktör i akut ultraljud. Styrelseledamot i SWESEM.

Bengt von Zur-Mühlen

Bengt von Zur-Mühlen

Överläkare, njurmedicinare, Transplantationskirurgen Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Förste vice ordförande i Sjukhusläkarna.

Mikael Rolfs

Mikael Rolfs

Chef för barnanestesin, Astrid Lindgrens barnsjukhus

Mikael Hoffmann

Mikael Hoffmann

Mikael Hoffmann är läkare, specialist i klinisk farmakologi och i infektionssjukdomar, samt chef för stiftelsen NEPI – Nätverk för läkemedelsepidemiologi.

Katrin Hruska

Katrin Hruska

Akutläkaren Katrin Hruska bloggar om sitt besök i Etiopien dit hon åkt för att bekanta sig med den fängslade hjärtläkaren Fikru Marus situation.

Elin Karlsson

Elin Karlsson

Specialist i kirurgi, Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Andra vice ordförande i Sjukhusläkarna. Ledamot av Läkarförbundets centralstyrelse.

Sjukhusläkarna

Sjukhusläkarna

På Sjukhusläkarnas blogg kommer det rapporteras från dagsaktuella seminarier och konferenser. Sjukhusläkarnas remissvar på aktuella offentliga utredningar kommer också uppmärksammas samt annat av intresse som Sjukhusläkarna och dess styrelse är engagerade inom.

Hasan Bitar

Hasan Bitar

Jag heter Hasan Bitar och är utbildad läkare från Syrien. Där hann jag påbörja min ST-utbildning till plastikkirurg innan jag flydde till Sverige sommaren 2014. I dag har jag svenskt uppehållstillstånd och på bloggen kan ni följa min väg in i den svenska vården.