Christine Takami »

• Det bästa med att ha en mentor

De första terminerna var jag inte så intresserad av att träffa en mentor och prata om läkaryrket. Jag hade fullt upp med att memorera citronsyracykeln. Men nu känns det som en otrolig lyx att få bolla framtiden och min personliga utveckling med en ST-läkare.

Nicholas Aujalays »

Frågan

Är det bra att låta patienter skriva om sin vård på sjukhusets hemsida, som Sahlgrenska ska göra?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Start till sommaren för nationella mätningar av överbeläggning

Av: Helene Thornblad Publicerad: 24 maj, 2012

Under sommaren startar ett nytt system för mätning av överbeläggningar. De landsting som mäter och rapporterar in överbeläggningar varje dag får ta del av den statliga stimulanspengen på 100 miljoner kronor.

Någon gång under sommaren 2012 öppnar en ny nationell databas på SKL för inrapportering av överbeläggningar på akutsjukhus. Mätningar ska genomföras kl 06.00 varje morgon enligt Socialstyrelsens nya indikatorer:

1. Överbeläggningar (beräknas genom att subtrahera antalet disponibla vårdplatser från antalet inskrivna patienter). Beräkningen ska göras per vårdenhet (slutenvårdsavdelning eller motsvarande).

2. Utlokaliserade patienter.

3. Utskrivningsklara patienter.

Mätningarna är ett led i Socialstyrelsens arbete för att följa upp och utvärdera överbeläggningarna.

Helene Thornblad

Har du synpunkter eller frågor så mejla till: helene.thornblad@slf.se