Christine Takami »

• Vad gör vi läkare egentligen?

För första gången på läkarprogrammet ska vi få samarbeta med våra blivande kollegor från andra professioner – sjuksköterskestudenter, arbetsterapeutstudenter och sjukgymnaststudenter – och lära oss av varandra.

Nicholas Aujalays »

• Do the math

Inom kirurgin är det känt att ju mer man opererar desto bättre resultat får man.

Frågan

Den sjuka statistiken 2.0. I Renstigs bok sägs det vara ovanligt många läkare på sjukhus som träffar allt färre patienter. Tycker du att:

Visa resultat

Loading ... Loading ...
Debatt

Svar: ”Löwenströmska ska kunna fortsätta som vanligt”

Av: red Publicerad: 3 maj, 2012

Det är mycket riktigt stora förändringar på gång inom hälso- och sjukvården i Stockholms län. Bland annat byggs ett nytt akutsjukhus för att tillgodose Stockholms växande befolkning och stora satsningar görs på upprustning av flera av länets sjukhus och närsjukhus, däribland Löwenströmska Sjukhuset.

Löwenströmska Sjukhus har en viktig plats i framtidens sjukvårdssystem. Om detta går att läsa i Framtidsplanen för Hälso- och sjukvård.

Enligt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen kan Löwenströmska fortsätta sin verksamhet på samma sätt som flera av länets andra närsjukhus. Dessa har olika verksamheter, där en del omfattas av vårdval och andra upphandlas.

Vi ser inga indikationer på att verksamheten vid Löwenströmska Sjukhus inte skulle fortsätta som vanligt.

Henrik Gaunitz, planeringschef för Framtidens Hälso- och sjukvård i SLL

red

Har du synpunkter eller frågor så mejla till: red@sjukhuslakaren.se