Christine Takami »

• Jakten på AT har börjat

Åh, vad skönt det hade varit om jag visste att efter examen börjar AT direkt. Men icke då. I stället undrar jag med ett styng av oro hur länge jag ska behöva vikariera innan jag får en AT-tjänst i Stockholm.

Nicholas Aujalays »

• IVO:s lilla revolution

Jag konstaterar att IVO i praktiken underkänner den dominerande bemanningsstrategin och arbetsformen för svenska akutmottagningar de senaste 45 åren, skriver Nicholas Aujalay.

Frågan

Är du beredd att ta ökat patientansvar som PAL om du får medföljande befogenheter?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
Debatt

Svar: ”Löwenströmska ska kunna fortsätta som vanligt”

Av: red Publicerad: 3 maj, 2012

Det är mycket riktigt stora förändringar på gång inom hälso- och sjukvården i Stockholms län. Bland annat byggs ett nytt akutsjukhus för att tillgodose Stockholms växande befolkning och stora satsningar görs på upprustning av flera av länets sjukhus och närsjukhus, däribland Löwenströmska Sjukhuset.

Löwenströmska Sjukhus har en viktig plats i framtidens sjukvårdssystem. Om detta går att läsa i Framtidsplanen för Hälso- och sjukvård.

Enligt Hälso- och sjukvårdsförvaltningen kan Löwenströmska fortsätta sin verksamhet på samma sätt som flera av länets andra närsjukhus. Dessa har olika verksamheter, där en del omfattas av vårdval och andra upphandlas.

Vi ser inga indikationer på att verksamheten vid Löwenströmska Sjukhus inte skulle fortsätta som vanligt.

Henrik Gaunitz, planeringschef för Framtidens Hälso- och sjukvård i SLL

red

Har du synpunkter eller frågor så mejla till: red@sjukhuslakaren.se