Christine Takami »

 • Tillbaka på ruta ett

  Ett lång kö ringlar sig långsamt fram till registreringspersonalen utanför den stora KI-hörsalen. Det är en massa studenter överallt som jag aldrig sett förut. Första dagen på läkarprogrammet? Nej, intro till exjobbet.

Nicholas Aujalays »

 • Do the math

  Inom kirurgin är det känt att ju mer man opererar desto bättre resultat får man.

Frågan

Den sjuka statistiken 2.0. I Renstigs bok sägs det vara ovanligt många läkare på sjukhus som träffar allt färre patienter. Tycker du att:

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Halv miljon i bonus – om du flyttar till Gävle

Av: Helene Thornblad Publicerad: 8 mars, 2012

Att erbjuda 200 000 i bonus till läkare räckte inte. Nu höjer landstinget i Gävleborg budet.

Halv miljon i bonus – om du flyttar till Gävle

Svante Lönnbark - erbjuder 500 000 till läkare i bristspecialiteter som kan tänka sig ett tvåårskontrakt i Gävle,

Det är brist på specialister inom flera specialiteter i Gävle, och nu höjer landstinget bonusen till 300 000 för läkare som åtar sig att stanna i ett år, och 500 000 för dem som stannar i två år.

Erbjudandet riktas till patologer, barnläkare, urologer, neurologer, kärlkirurger, gastrologer, hematologer, endokrinologer, psykiater och smärtläkare som kan tänka sig att arbeta på sjukhus i länet samt till specialister i allmänmedicin på vissa orter.

- Det är dags att testa marknaden och se var prislappen hamnar, sa landstingsdirektör Svante Lönnbark i intervju med SvT Gävledala.

I intervjun förklarade han erbjudandet med att landstinget beräknar att gå plus på satsningen, jämfört med kostnaden för hyrläkare och för att ta in läkare från utlandet.

Helene Thornblad

Har du synpunkter eller frågor så mejla till: helene.thornblad@slf.se

 • Docma

  Jaha, då räknar vi lite!
  500 tKr utslaget på 2 år blir 20 tKr/mån minus 35% arbetsgivaravgift minus 50% konfiskationsmarginalskatt  blir i näven en  6-7 tKr i månaden.För att flytta till Gävle? Hemska tanke! Och sen?

 • Gafs

  Som stafettande endokrinolog har jag en gång under 3 dagar ”hjælpt” Gævle sjukhus. Dær var man lægre betraktad æn råttor. Jag kom direkt från semester på tisdagkvæll, hæmtade nyckel till ”bostaden” på akuten. Bostaden visade sig vara ett rum på ett tidigare ungkarlshotell mitt i stan. Sængklæderna låg slængda på golvet tillsammans med godispapper, chipsåsar och urdrukna læskedrycksburkar. Otroligt personalstyrt dær man som lækare minsann ska veta att man inte ær något. Finns inga pengar i værlden som skulle få mig att ta en tjænst dær. Inte heller speciellt øverraskande med deras bemanningsproblem

 • Bengt Muhlen

  Angeläget för verksamhetsutveckling att ha personal som stannar längre tider än enstaka dagar och veckor och klokt att inse att detta kan kosta en slant till en början. Betalar sig säkert i längden om man lyckas.

 • Pingback: Halv miljon i bonus – om du flyttar till Gävle | Nymedicin.com - Medicinska nyheter och forskning